perjantai 15. toukokuuta 2015

 


Espanjan ryhmä opintoretkellä 26.4.-30.4.2015 -

Hyppy Madridin sykkeeseen

Sunnuntai-iltana alkoi espanjan kielen opiskelijoiden matka Sipoon lukiosta kohti entuudestaan tuntematonta Madridia. Ryhmänohjaajana toimi opettaja Merja Parada. Merja Parada on kokenut Madridin matkaaja ja hänellä on vankka tausta espanjan kielestä ja kulttuurista. Viisipäiväisen matkan aikana ryhmä pääsi tutustumaan paikalliseen lukioon, espanjalaiseen ruokaan ja yleissivistävään kulttuuriin taiteen ja urheilun parissa. Sipoolaiset opiskelijat saivat kosketuksen myös huonoista nettiyhteyksistä ja epäpuhtaasta vedestä. Kaiken suunnitellun ohjelman lisäksi matkaan sisältyi myös runsaasti vapaa-aikaa. Ensimmäisen päivän aikana ryhmä vieraili Suomen Madrid-instituutissa ja Museo Reina Sofiassa. Matkalla mukana ollut Jenni Katajarinne piti vierailua museossa yleissivistävänä ja tärkeänä kulttuurikokemuksena. “Erityisesti Pablo Picasson taideteos “Guernica” oli ikimuistoinen”, Jenni kertoo. 

Retiro puistossa.
Seuraavana päivänä ohjelmassa oli käynti espanjalaisessa ystäväkoulussa. Ryhmäläiset huomasivat ilokseen, kuinka vastaanottavaisia ja huomioivia espanjalaiset oppilaat olivat. Luokkahenki oli uskomaton. Aivan kuin kaikki olisivat kuuluneet samaan perheeseen. Ensimmäisenä suomalaiset ja espanjalaiset oppilaat leikkivät niin sanottua “icebreaker”-leikkiä, jossa oppilaat kyselivät englanniksi toistensa taustoja. Näin he saivat jutun juuresta kiinni ja alkoivat keskustelemaan rohkeammin. Aika oli koko ajan kortilla koulutapaamisessa. Vähäisestä ajasta johtuen suomalaiset ja espanjalaiset oppilaat lähtivät sekalaisissa pienryhmissä tutustumaan koulun eri kulmauksiin. Kiertelyn jälkeen huomasi hymyn kaikkien huulilla ja tunnelman keventyneen. Tapaaminen oppilaiden kanssa päättyi yhteiskuvien ottoon. Ryhmä jatkoi kuitenkin vielä muihin tiloihin keskustelemaan ja syömään koulun henkilökunnan kanssa.

Ryhmäkuva lukion opiskelijoiden kanssa.
Koitti kolmas ja viimeinen päivä. Tunnelma oli väsynyt, haikea ja samalla iloinen. Matkarasitus alkoi näkyä oppilaiden haukotteluna, tunnelma oli haikea pian alkavan kotimatkan johdosta, mutta oppilaat antautuivat täysin viimeiselle päivälle ja olivat valmiita ottamaan viimeisestä päivästä Madridin sykkeessä kaiken irti.
Kevyen aamupalan jälkeen ryhmä lähti kävellen kohti Museo del Pradoa. Prado sisältää yhden maailman mahtavimmista eurooppalaisen taiteen kokoelmista 1300-luvulta 1800-luvun alkupuoliskolle. Ryhmä pääsi näkemään Velázquezin Hovinaiset-teoksen, mikä on Pradon kuuluisin esillä olevista teoksista. Ilta ja koko matka huipentui ammattilaisjalkapalloseura Real Madridin kotipeliin stadion Santiago Bernabeulla. Matkalla mukana ollut 18-vuotias oppilas Miko Hakkarainen kommentoi tunnelmia ennen ottelua epätodellisiksi. “En voi uskoa pääseväni näkemään minun suosikkijoukkuetta ja -pelaajaa Cristiano Ronaldoa paikan päällä 30 metrin päästä, tämä on hienointa, mitä olen päässyt todistamaan”, sanoi Miko. Myös muut oppilaat olivat todella innoissaan ottelusta. Kaikkien ennalta sovittujen ohjelmanumeroiden lisäksi reissuun sisältyi opettajasta riippumatonta vapaa-aikaa, kuten ostoksilla käyntiä, kaupungilla notkumista, ruokailuja ravintoloissa koko ryhmän voimin ja yöelämää ravintoloiden terasseilla pienimuotoisten juomien parissa.

Viimeisenä päivänä veneilemässä Parque Retiron tekojärvellä.
Teksti ja kuvat: Miko Hakkarainen, Jenni Katajarinne ja Perttu Knuuti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti